sunnuntai 22. tammikuuta 2023

Ammattikoulun rehtoria syytetään pasifismista

Novosibirskiläistä ammattikoulun rehtoria syytetään poikansa kasvattamisesta pasifistiksi, kertoo verkkolehti The Insider. Paikalliselle ihmisoikeusvaltuutetulle tehdyn ilmiannon mukaan rehtori Sergei Tshernyshov vastustaa Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa ja on kertonut siitä pojalleen.

Tshernyshov sanoo, että ihmisoikeusvaltuutettu Nadezhda Boltenko on ilmoittanut hänestä poliisille, syyttäjänvirastolle ja alaikäisten asioita käsittelevälle lautakunnalle. Rehtorin mukaan näiden virastojen työntekijät eivät ole ottaneet valitusta vakavasti, vaan tukevat häntä ja hänen poikaansa.

Tshernyshovin mukaan ihmisoikeusvaltuutettu ei ole huolissaan siitä, että paikallisen "isänmaallisen kasvatuksen keskuksen" tapaiset toimijat tekevät lapsista militarisoituja zombeja. "Pasifismi on tietysti paljon vaarallisempaa", hän toteaa ironisesti.

Ammattikoulun rehtori sai toukokuussa 2022 sisäministeriöltä kirjeen, joka sisälsi oikeuden päätökset neljästä koulun opiskelijasta, joita syytettiin Venäjän armeijaa koskevien "väärennösten" levittämisestä. Häntä vaaditiin tekemään opiskelijoiden kanssa "kasvatustyötä" ja "kohottamaan isänmaallisuuden tasoa". Tämän sijasta Tshernyshov asettui puolustamaan opiskelijoita.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti