torstai 26. tammikuuta 2023

International Paper vetäytyy Venäjältä

Venäjän metsäteollisuuden suurin ulkomainen sijoittaja vetäytyy maasta, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Amerikkalainen International Paper myy osuutensa sellu- ja paperiyhtiö Ilimistä.

International Paper osti 15 vuotta sitten 650 miljoonalla dollarilla 50 % Ilim-konsernia hallitsevasta sveitsiläisyrityksestä. Nyt se myy osuutensa 484 miljoonalla venäläisille kumppaneilleen. Kauppa odottaa vielä Venäjän sääntelyviranomaisten hyväksyntää.

Amerikkalaisyritys aikoo myydä myös 2,39 % suoran omistuksensa Ilim-konsernista ja hankkiutua eroon muista yritykseen liittyvistä osuuksista. Kaupasta kiinnostuneet venäläiset kumppanit saattavat ostaa ne 24 miljoonalla dollarilla.

International Paper ilmoitti ensimmäisen kerran aikeestaan poistua Venäjältä maaliskuussa 2022. Venäjän hallitus hyväksyi samassa kuussa menettelyn ulkomaisten yritysten joukkopaon estämiseksi. Myydäkseen omistuksensa ulkomaisen yrityksen on hankittava kaupalle Venäjän viranomaisten lupa.

Ilim on Venäjän suurin sellun ja paperin tuottaja. Se valmistaa 75 % Venäjän sellusta, 20 % kartongista ja 10 % paperista. Yhtiö omistaa sellu- ja paperitehtaat Arkangelin ja Irkutskin alueen Korjazhmassa, Bratskissa ja Ust-Ilimskissa. Ilimille kuuluu myös hakkuuyrityksiä ja kaksi aaltopahvitehdasta Leningradin ja Moskovan alueilla.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti