sunnuntai 22. tammikuuta 2023

Moskova odottaa pommeja

Putinin Ukrainassa aloittama hyökkäyssota ulottuu yhä syvemmälle Venäjälle, muistuttaa Telegram-kanava Mozhem objasnit. Ukrainan iskujen kohteena on ollut jo yhdeksän Venäjän aluetta, ja nyt pommituksia odotetaan Moskovassa.

Moskovaan tällä viikolla kiireen vilkkaan asennetut ilmatorjuntajärjestelmät todistavat, että sotaa käydään nyt Ukrainan lisäksi myös Venäjällä. Vajaan 11 sotakuukauden aikana:

  • Yhdeksän Venäjän aluetta on joutunut merkittäviä tuhoja aiheuttaneiden ilmahyökkäysten ja sabotaasitoimien kohteeksi
  • Omalla maaperällään on kuollut tai haavoittunut useita kymmeniä venäläisiä
  • Hyökkäyksiä on tehty neljälle sotilaslentokentälle ja useisiin suuriin öljytuotevarastoihin
  • Ainakin 3500 Belgorodin alueen asukasta on joutunut jättämään kotinsa ja siirtymään muualle
  • Oppilaitokset Belgorodin, Brjanskin ja Kurskin alueilla ovat siirtyneet etäopetukseen
  • Venäjän raja-alueilla perustetaan aluepuolustusjoukkoja, kaivetaan taisteluhautoja ja pystytetään panssarintorjuntaesteitä
  • Venäjän keski- ja eteläosissa on pääosin siirrytty sotatilaa muistuttaviin olosuhteisiin.

Sotilasasiantuntija Juri Fjodorovin mukaan hyökkäykset Saratovin alueen Engelsin ja Rjazanin alueen Djagilevon lentotukikohtiin osoittavat, että ukrainalaiset ovat oppineet väistämään Venäjän ilmatorjunnan ja pystyvät iskemään satojen kilometrien päässä sijaitseviin kohteisiin. Venäjä on ilmoittanut Ukrainan käyttäneen vanhentuneita TU-141 -drooneja, joiden pitäisi olla kokonsa puolesta helppoja maaleja ilmatorjunnalle. Nykyaikaiset droonit, joita Ukraina lienee saanut käyttöönsä, tekevät asiantuntijan mukaan iskuista Moskovaan täysin mahdollisia.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti