maanantai 23. tammikuuta 2023

Venäjältä loppuvat teepussien narut

Venäjällä on pulaa teepussien naruista, kahvisuodattimista ja säilykepurkkien renkaista, kertoo kaupan alan sivusto Retail.ru. Hallitustason ongelmasta on huolissaan varapääministeri Viktorija Abramtshenko.

Abramtshenkon mukaan viranomaiset laativat tällä hetkellä "tiekarttoja", jotka mahdollistavat pakkausongelmien ratkaisemisen rinnakkaistuonnin, "ystävällismielisten" maiden toimitusten tai kotimaisen tuotannon avulla. Ministerin mielestä "on tärkeää kerätä elintarvikkeiden ja pakkausmateriaalien tuottajat yhdeksi ketjuksi".

Venäjältä vetäytyneen ruotsalaisen Tetra Pakin paikalliselle johdolle siirtynyt yritys osallistuu ministerin mukaan viime kesänä alkaneeseen kokeiluun, jonka tarkoitus on korvata ulkomaiset pakkaukset kotimaisilla. Sen tuloksena on aloitettu 200 millilitran kartonkipakkausten teollinen tuotanto mehuja ja lastenruokia varten. Tetra Pakin lisäksi Venäjältä on pakotteiden takia lähtenyt myös norjalainen Elopak.

Pauligin Venäjän-toiminnot ostaneen Milfoodsin johtaja kertoo, että kahvin toimituskulut viisinkertaistuivat viime vuoden aikana ja toimitusajat kasvoivat kaksin- tai kolminkertaisiksi. Tämän vuoksi "luonnonkahvin" hinta on noussut kolmanneksella.

Yhdysvaltojen varapresidentillä Kamala Harrisilla on helpompaa, sillä hänen ei tarvitse huolehtia teepussien naruista tai säilykepurkkien renkaista, todetaan nettikommenteissa. Venäjän uutiset muistuttaa, että "luonnonkahvin" ohella Venäjältä saa yhä rukiista ja ohrasta valmistettua korviketta. Sen pitäisi olla terveellistäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti