torstai 12. tammikuuta 2023

IT-asiantuntijoita houkutellaan takaisin vapautuksella armeijasta

Venäjä aikoo houkutella ulkomaille paenneita IT-asiantuntijoita takaisin vapautuksella asevelvolllisuudesta ja paluulipulla, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Porkkanan lisäksi pakolaisille tarjotaan myös keppiä eli tuloveron korotus.

Venäjän digitalousministeriö ja alan järjestöt valmistelevat toimia, joilla Venäjän hyökkäyssotaa paenneet tietotekniikan asiantuntijat saataisiin palaamaan kotimaahansa. Ehdotetuista toimenpiteistä tärkein on vapautus asevelvollisuudesta, joka on tarkoitus vahvistaa lainsäädännön tasolla. Tällä hetkellä lupaus vapautuksesta on luonteeltaan vain väliaikainen julistus, joka voi muuttua minä hetkenä hyvänsä.

Muiden ehdotettujen porkkanoiden joukossa on ilmainen paluulippu Venäjälle. Kepiksi ehdotetaan ulkomailla työskentelevien tuloveron korotusta 13:sta 30:een prosenttiin. Digitalousministeriöstä ilmoitetaan, ettei se tue etätyön kieltoa tai veronkorotuksia. Ministeriön mukaan 80 % ulkomaille paenneista IT-asiantuntijoista eli noin 100 000 henkilöä jatkaa työskentelyä venäläisyrityksissä.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti