sunnuntai 15. tammikuuta 2023

Venäjän sotapäällikköjen lapset juhlivat ulkomailla

Venäläisten virkamiesten, turvallisuusviranomaisten ja parlamentaarikkojen lapset juhlivat "vihollismaissa" samaan aikaan kun Venäjä käy julmaa hyökkäyssotaa Ukrainassa, kertoo verkkolehti The Insider. EU- ja Nato-maiden lisäksi heidän suosimiaan lomakohteita ovat Dubai, Bali, Malediivit ja Seychellit.

Venäjän ulkomaantiedustelun päällikkö Sergei Naryshkin sanoi viime kesänä, että "Nato käy hybridisotaa Venäjää ja sen liittolaista Valko-Venäjää vastaan". Samaan aikaan hänen tyttärensä Veronika (kuvassa) lomaili Nato-maa Turkissa. Naryshkinin tyttären tili Venäjällä kielletyssä Instagramissa on suljettu ulkopuolisilta, mutta hänen ystävänsä Viktorija Kosolapova on julkaissut heidän yhteisiä kuviaan Italiasta, Kreikasta ja muista Euroopan maista. Ennen uuttavuotta Naryshkinin tytär matkusti Balille, ja tämän vuoden ensimmäiset päivät hän vietti Dubaissa. Venäjän hyökkäyssodan aikana Veronika on lomaillut myös Seychelleillä.

Veronika Naryshkina asuu Moskovassa 179 neliön asunnossa, jonka hinta on noin 60 miljoonaa ruplaa. Hän omistaa myös loma-asunnon Sorotshanyn hiihtokeskuksessa. Naryshkinan nimissä on osuus kiinteistöyhtiö Kentonista, joka rakensi hiljattain Krasnogorskiin valtavan tuotanto- ja varastokompleksin. Hänen bisneksiään tukevat Moskovan aluehallitus ja valtion kehitysyhtiö MSP. Naryshkinalle kuuluu myös golfhotelli Mill Creek Leningradin alueella.

Puolustusministeri Sergei Shoigun tytär Ksenija vietti uuttavuotta Dubaissa, josta hänen miehensä Aleksei Stoljarov on julkaissut valokuvia. Pariskunta asui Caesars Palace -hotellissa, jossa yö maksaa vähintään 500 000 ruplaa. Ksenija viettää luksuselämää isänsä korruptiosuhteiden ansiosta. Hänen yrityksensä ovat saaneet tilauksia valtiolta ja Suomen kansalaisuuden omaavalta oligarkki Gennadi Timtshenkolta. Nykyään Ksenija Shoigu toimii valtion omistaman Gazprombankin varapuheenjohtajan neuvonantajana ja oligarkki Vladimir Jevtushenkovin rahastonhoitajana. Sekä Jevtushenkov että Timtshenko ovat puolustusministeriön urakoitsijoita.

Televisiokanava RenTV:llä näytettiin kesällä 2021 ohjelma, jossa Venäjän opposition väitettiin toimivan Yhdysvaltojen palveluksessa. Yksi ohjelman "pääsyyttäjistä" oli liittoneuvoston jäsen Vladimir Dzhabarov. Hänen poikansa Aleksandr sattui juuri tuolloin olemaan naisystävänsä Sofja Tshelojantsin kanssa lomalla Kaliforniassa. Tshelojantsilla on Venäjän lisäksi Israelin kansalaisuus. Aleksandr Dzhabarov on Venäjän hyökkäyssodan aikana julkaissut Instagramissa kuvia Ruotsista ja Norjasta, ja viime kuukausien aikana hän on ehtinyt käymään Turkissa ja Dubaissa.

Aleksandr Dzhabarov on omistanut kyprokselaisen Valuestage Trading Limited -yhtiön, joka on tehnyt sijoituksia venäläiseen rakennusyhtiöön RKS Developmentiin. Dzhabarovin perhe liittyy sen kautta liikemies Igor Sagirjaniin, joka on toiminut turvallisuuspalvelu FSB:stä lähtöisin olevan isä-Dhabarovin suojelijana.

Liittoneuvoston puheenjohtajan Valentina Matvijenkon poika Sergei alkoi kerätä omaisuuttaan aikana, jolloin hänen äitinsä toimi Pietarin kuvernöörinä. Kaupungin omaisuuden yksityistämisen lisäksi Sergei on saanut miljardien ruplien urakointisopimuksia Venäjän eri alueilla. Hänen vaimonsa Julija viettää mielellään aikaa perheen huvilalla Italiassa sekä Turkissa ja Kambodzhassa. Tänä uutenavuotena Julija lomaili Malediiveillä Waldorf Astoria -hotellissa. Duuman varapuhemiehen Aleksandr Zhukovin miniä puolestaan kävi syksyllä Kreikassa Mykonosin saarella ja uuttavuotta hän vietti Balilla.

Venäjän sodanjohtoon nimitetyn esikuntapäällikkö Valeri Gerasimovin poika Jevgeni lomailee myös ulkomailla, mutta kuten venäjäksi sanotaan "asiassa on nyanssi". Moskovassa valtion nimiin rekisteröidyssä 160 neliön huoneistossa asuvan Jevgenin vaimo Aljona on julkaissut yhteisöpalvelu V kontaktessa kuvia, joissa hän poseeraa vaatimattoman neljän tähden perhehotellin aamutakissa Krimillä.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti