keskiviikko 4. tammikuuta 2023

Venäjälle muuttanut "patriootti" päätti palata Italiaan

Milanossa asunut "isänmaallinen" Jekaterina muutti Tjumeniin Venäjän hyökättyä Ukrainaan, kertoo sanomalehti Moskovski komsomolets. Kolmen kuukauden jälkeen nainen huomasi tehneensä väärän päätöksen. Pettymys Venäjän oloihin ei kuitenkaan ole horjuttanut hänen uskoaan Putiniin.

Italiassa 30 vuoden ajan asunut venäläisnainen johti balettikoulua Milanossa. Venäjän hyökkäyssodan alettua hän myi asuntonsa ja palasi "isänmaallisten tunteiden takia" kotimaahansa, jossa hän sai työpaikan tjumenilaisesta lasten taidekoulusta. Antaessaan lehdelle ensimmäisen haastattelun Jekaterina sanoi, että "vaikeina aikoina minun täytyy olla yhdessä maani kanssa".

Kolmen kuukauden kuluttua Jekaterinan mieli on muuttunut. Hän on päättänyt palata tyttärensä kanssa takaisin Italiaan. Nainen sanoo muuttaneensa täysin toisenlaiseen maahan kuin se, josta hän oli aikoinaan lähtenyt: "Minulla on ollut hetkiä, kun olen pysäyttänyt auton ja ulvonut ikävästä Milanoon. Kävi ilmi, että olen italialainen, vaikka olen isänmaani patriootti. Päätimme, että heti kun sää paranee ja lumipyryt lakkaavat, ajamme takaisin autolla."

Jekaterina sanoo, että hänellä oli väärä käsitys kotimaastaan: "Idealisoin liikaa. Luulin esimerkiksi, että Venäjä on baletissa edellä koko planeettaa, mutta Tjumenissa ei ollutkaan yhtään kunnollista balettikoulua." Hänen taidekoulussaan opetetaan lapsille hiphoppia.

Naisella on myös ikäviä kokemuksia työstä valtion laitoksessa: "Työskentelen kulttuuritalossa ja näen, miten budjettirahoja jaellaan oikealle ja vasemmalle. Johtajat työskentelevät välinpitämättömästi, he elävät vailla huolen häivää, mutta toiminnasta raportoidessaan he vain heittävät sumua silmiin." Jekaterinan kuukausipalkka on noin 40 000 ruplaa eli reilut 500 euroa.

Jekaterina asui Italiassa remontoidussa 1700-luvun talossa, josta aamulla herätessä näkyi kaunis kanava. Hän saattoi halutessaan matkustaa merelle tai vuorille. Venäjällä nainen vuokrasi pienen halvan asunnon lähiöstä eikä käy missään.

Tjumenissa on muitakin ongelmia. Kaupungista ei saa hyvää ja edullista viiniä, ja Jekaterina joutui pyytämään tuttaviaan tuomaan hänelle 20 litraa oliiviöljyä Italiasta. Venäläinen auringonkukkaöljy oksettaa naista, ja tytär valittaa paikallisen veden laadusta. Ulkona on 30 astetta pakkasta, verenpaine on koholla eikä auto meinaa käynnistyä.

Jekaterina sanoo, että hän on yhä patriootti ja luottaa Putiniin. Hän ei kadu käyntiään Venäjällä, mutta nyt on aika lähteä takaisin kotiin. Asunnon myynnistä saadut rahat ovat onneksi yhä italialaisella pankkitilillä.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti