perjantai 27. tammikuuta 2023

Nuorarmeijalainen tappoi äitinsä vasaralla

Koulussa menestyvä nuorarmeijalainen tappoi nukkuvan äitinsä vasaralla, kertoo volgogradilainen uutissivusto V1. Sitä ennen hän oli lukenut aamuun saakka Dostojevskia.

Veriteko tapahtui volgogradilaisessa lähiössä tavallisessa viisikerroksisessa elementtitalossa. Yksinhuoltajan poika iski nukkuvaa äitiään yli 20 kertaa vasaralla päähän ja viimeisteli teon työntämällä veitsen hänen kurkkuunsa. Kokkina työskennellyt ja urheilua harrastanut äiti kuoli 42-vuotiaana.

15-vuotias poika pärjäsi hyvin koulussa, kuului militaristiseen lapsi- ja nuorisojärjestö Junarmijaan ("Nuorarmeija"), luki paljon ja oli kiinnostunut tieteestä. Hän on tunnustanut tekonsa. Aluksi poika selitti tarvinneensa rahaa, mutta myöhemmin hän ilmoitti syyksi, että äiti oli aliarvioinut häntä. Poika oli kertonut tuttaville äidin sanoneen, ettei hän voi saavuttaa elämässä mitään.

Poika kertoi myöhemmin lukeneensa aamuun saakka Dostojevskia. Ymmärrettyään, että äiti ei arvosta häntä, hän päätti tappaa tämän.

Ystävät ja työtoverit eivät voi uskoa tapahtunutta todeksi. He kuvailevat Jana-nimistä naista hyväntahtoiseksi, positiiviseksi ja elämäniloiseksi. Hän oli aina puhunut pojastaan pelkkää hyvää.

Venäjän uutiset selvitti teon motiivin nopeasti: köyhyys ja toivottomuus (yksinhuoltajaäiti ja pjatietazhka), väkivallan ihannointi (koulu ja Juarmija), kieroutunut moraali (Dostojevski).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti