maanantai 30. tammikuuta 2023

Sateenkaari joutui vaihtamaan nimensä

Teatterifestivaali Raduga ("Sateenkaari") on vaihtanut nimeään "homopropagandan" kieltävän lain takia, kertoo verkkolehti The Insider. Pietarissa järjestetty lasten ja nuorten teatteritapahtuma on toiminut nimellä vuodesta 2000 lähtien.

Festivaalin sivustolla kerrotaan, että sen nimenä on nykyään A. A. Brjantseville nimetty Nuorten katsojien teatterin kansainvälinen teatterifestivaali. Nuorisoteatterin ja festivaalin johtajan Svetlana Lavretsovan mukaan tapahtuman järjestäjät alkoivat miettiä nimen vaihtamista heti "HLBT-propagandan" kieltävän lain voimaan tulon jälkeen.

"Emme halua näyttää HLBT-propagandan kannattajilta, joten kokosimme tiimimme päättämään, muutammeko nimeä ajoissa vain poistammeko sen väliaikaisesti. Toistaalta näemme, miten hulluksi ympäröivä todellisuus on muuttumassa. Toisaalta kyseessä on meidän vakiintunut brandimme", sanoo Lavretsova.

Vladimir Putin allekirjoitti lain ei-perinteisten sukupuolisuhteiden ja sukupuolivähemmistöjen "propagandan" kieltämisestä joulukuun alussa. Sen mukaan "homopropagandan" levittämisestä Internetissä, tiedotusvälineissä, kirjoissa, elokuvissa ja mainoksissa voidaan määrätä 50 000 - 800 000 ruplan sakko. Oikeushenkilöillä sakko voi olla jopa 10 miljoonaa ruplaa.

Ennen lain voimaantuloa jotkut luulivat, että puheet sateenkaaren kieltämisestä ovat vitsi, muistuttaa Venäjän uutiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti