perjantai 3. maaliskuuta 2023

Kuvernöörille viritettiin Potemkinin kulissit

Kemerovon alueen Polysajevossa huonokuntoinen asuntola peitettiin kuvernöörin vierailun ajaksi Potemkinin kulisseilla, kertoo Novyje Izvestija. Alueen kuvernöörin on määrä avata raunioituneen puuparakin vieressä uusi komea lastentarha.

Saksalaisten sotavankien rakentaman kaksikerroksisen puuparakin asukkaille luvattiin uudet asunnot kaksi vuotta sitten. Asuinolosuhteiden parantamisen sijaan paikalliset viranomaiset ovat tilanneet uuden tiilirakennuksen seiniä jäljittelevät pressut ja kiinnittäneet ne saumoistaan halkeilevan asuntolan seiniin. Läpinäkymättömien peitteiden takia talon asukkaat jäivät vaille päivänvaloa. Asukkaat pelkäävät lisäksi, että rakennus voi pressujen painoista romahtaa ja haudata heidät raunioiden alle. 

Toimittajat ovat selvittäneet, että pelkästään rakennuksen julkisivun peittämisen on täytynyt maksaa vähintään 180 000 ruplaa. Virkamiehet puolustautuvat sanomalla, että purettavaksi tarkoitettu rakennus on saatu pressujen avulla "säälliseen asuun". Verkkosivusto Vash gorodin kuvat kertovat, että myös talon sisältä olisi löytynyt paljon korjatavaa. Lähistölle rakennettu uusi lastentarha on sen sijaan todellakin kuin palatsi.

Potemkinin kulisseina tunnetut rakennusten julkisivuja jäljittelevät pressut ovat yleinen ilmiö Venäjän kaupungeissa. Niillä peitetään toisinaan remontoitavina olevia kohteita, mutta usein pressujen takana seisoo vuosia sitten raunioksi muuttunut rakennus. Venäjän uutiset on kertonut Potemkinin kulisseista Mariupolissa ja Putinin vierailun aikana Volgogradissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti