torstai 23. maaliskuuta 2023

Medvedevin sanat ovat "hölynpölyä"

Dmitri Medvedev sanoo Venäjän sotateollisuuden tuottavan tänä vuonna 1500 modernia panssarivaunua, kertoo verkkolehti The Insider. Sotilasasiantuntijan mukaan lausunto on "hölynpölyä" ja kuuluu "vakavasti sairaalle ihmiselle".

Venäjän turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Dmitri Medvedev sanoo, että Venäjän sotateollisuus valmistaa pelkästään tänä vuonna 1500 uutta panssarivaunua. Sotilasasiantuntija Pavel Luzinin mukaan tämä on täysin mahdotonta: 

"Venäjä modernisoi vuodessa 150-180 aiemmin valmistettua T-72, T-80 ja T-90 -panssarivaunua. Kokonaan uusien T-90 -tankkien määrä on 20-30 kappaletta. Neuvostoliitto ei tuottanut niin monta panssarivaunua vuodessa. Miksi kiinnittää huomiota vakavasti sairaan ihmisen sanoihin? On mahdotonta tuottaa 1500 tankkia vuodessa, se on hölynpölyä."

Medvedev tunnetaan lausunnoistaan, jotka ovat usein kaukana politiikasta ja muuttuvat sitten meemeiksi, joita media lainaa. Vuonna 2016 hän sanoi Krimin eläkeläisille "Rahaa ei ole, mutta yrittäkää kestää". 

Venäjän hyökkäyssodan aikana Medvedev on alkanut julkaista ajatuksiaan Telegram-kanavallaan, jolla on yli miljoona tilaajaa. Hän on luvannut kostaa venäläisbloggarin Youtube-kanavan sulkemisen ja vaatinut Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin kaatamista "eversti Trumpin pyynnöstä". 

Medvedev on myös todennut, että ennen Venäjään liittämistä Georgiaa "ei ollut olemassakaan". Kazakstan on Medvedevin mukaan keinotekoinen valtio, ja hän on luvannut korjata 1990-luvun "kohtalokkaan virheen".

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti