lauantai 4. maaliskuuta 2023

"Patriootit" reagoivat retkeen Brjanskin alueelle

Venäläiset poliitikot ja sotabloggarit vaativat Ukrainan johtajien tappamista ja maan julistamista "terroristivaltioksi", kertoo Telegram-kanava Vjorstka. "Ukrainalaisten partisaanien" retki Brjanskin alueen kyliin herättää voimakkaita tunteita "isänmaallisissa" tiedotusvälineissä ja parlamentin jäsenissä.

Oikeudenmukainen Venäjä -puolueen duuman edustaja Mihail Deljagin sanoo, että "ainoa normaali vastaus" tapaukseen olisi "Zelenskin ja Zaluzhnyin välitön tuhoaminen".  Hän vaatii Ukrainan julistamista terroristivaltioksi ja kaikkien toimitusten lopettamista, mukaan lukien "pahamainen dieselpolttoaine", jota Lukoil väitetysti toimitti Ukrainan asevoimille vielä Venäjän hyökkäyksen alettua. Deljagin syyttää "kaluunaimpotentteja" siitä, ettei Ukrainan viranomaisia ole julistettu terroristeiksi jo aiemmin.

Samanlaisia vaatimuksia ovat esittäneet venäläiset sotabloggarit. Putinin "ihmisoikeusneuvoston" jäsen Aleksandr Kots vertaa "ukrainalaispartisaaneja" (alkutekstissä "tiedustelu- ja sabotaasiryhmä") tshetsheenijohtaja Shamil Basajevin joukkoihin. "Ukrainan asevoimien komentajat kantavat tapahtumista vastuun kaikilla tasoilla, ylipäällikkö mukaan lukien, eikä heidän pitäisi nukkua rauhassa", sanoo Kots.

Toinen sotabloggari Jevgeni Poddubnyi vaatii "operatiivisten ryhmien" perustamista Ukrainan asevoimien, turvallisuuspalvelun ja poliittisen johdon likvidoimiseksi sekä maan alueella että Euroopassa. Hän vertaa Ukrainaa Al-Qaidaan. Venäjän puolustusministeriön kanssa yhteistyötä tekevä Starshe Eddy -kanava vaatii Ukrainan johtajien tappamista "Mossadin menetelmällä".

Vjorstka panee merkille, että vaatimuksia esittävät vain Venäjän puolustusministeriön ja muiden turvallisuusjoukkojen kanssa yhteistyötä tekevät "patriootit". Sivuraiteelle ajautunut entinen "Donetskin kansantasavallan puolustusministeri" Igor Girkin uskoo, että hyökkäys Brjanskin alueen kyliin ei vaikuta millään tavalla Gazpromin valmiuteen lisätä kaasun toimituksia Ukrainan kautta Eurooppaan.

Kommenteissa ei puhuta uudesta liikekannallepanosta tai mistään muista toimista, jotka koskettaisivat venäläisten enemmistön arkea. Tärkein vaatimus on Ukrainan julistaminen terroristivaltioksi. Asiaa on valmisteltu duumassa, jossa Oikeudenmukainen Venäjä teki vastaavan lakiesityksen jo viime vuoden puolivälissä. Presidentin hallinto, hallitus ja duuman johto eivät toistaiseksi ole panneet aloitetta liikkeelle.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti