tiistai 14. maaliskuuta 2023

Vitseistä joutuu taas vankilaan

Venäläismiestä vastaan on nostettu syyte V kontakte -yhteisöpalvelussa julkaistun vitsin takia, kertoo Radio Svoboda. Vasili Bolshakovia odottaa jopa kolmen vuoden vankeustuomio. Jos tuomioistuin katsoo julkaisun aiheuttaneen yleistä vaaraa, tuomiota voidaan pidentää viiteen vuoteen.

Rjazanin alueen Kasimovin kaupungissa asuva Bolshakov julkaisi viime marraskuussa kaksirivisen vitsin sosiaalisessa mediassa. Esitämme sen tässä kokonaisuudessaan:

- Sergei, miksi me vetäydymme Hersonista?
- Volodja, sinähän itse käskit vapauttaa Ukrainan fasisteista ja natseista!

"Sergei" ja "Volodja" saattavat viitata Venäjän puolustusministeri Sergei Shoiguun ja presidentti Vladimir Putiniin.

Bolshakovia vastaan on nostettu vitsin takia rikossyyte Venäjän armeijan toistuvasta "halventamisesta". Aiemmin hänelle on määrätty 30 000 ruplan sakko kommenteista sosiaalisessa mediassa.

Syytetyn asunnossa tehtiin helmikuun puolivälissä kotietsintä. Poliisit kaatoivat Bolshakovin lattialle, hakkasivat häntä ja panivat hänet rautoihin. Etsinnän aikana takavarikoitiin hänen puhelimensa ja kannettava tietokone.

OVD-Infon mukaan viime vuoden maaliskuussa säädettyjen armeijan "halventamispykälien" nojalla on nostettu 5846 hallinnollista ja 459 rikossyytettä. Vankeustuomiota on jaettu jo kymmeniä. Esimerkiksi oppositiopoliitikko Ilja Jashin on tuomittu vankilaan kahdeksaksi ja puoleksi vuodeksi ja toimittaja Marija Ponomarenko kuudeksi vuodeksi.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti