keskiviikko 8. maaliskuuta 2023

Aeroflot vie matkustajat Neuvostoliittoon

Aeroflot alkaa tehdä neuvostohenkisiä nostalgialentoja, kertovat verkkolehdet The Moscow Times ja The Insider. Pakotteiden alainen lentoyhtiö retroilee juhlavuonnaan länsieurooppalaisilla Airbus-koneilla.

Aeroflotin nostalgialennoilla henkilökunta pukeutuu neuvostoaikaisiin univormuihin. Matkustajille tarjoillaan Buratino, Tarhun ja Djushes -limonadeja sekä Vzljotnaja-makeisia. Tämän vuoden aikana tehtävillä lennoilla juhlistetaan lentoyhtiön satavuotisjuhlaa.

Retrolennot tulevat suuntautumaan ainakin Pietariin, Nizhni Novgorodiin, Sotshiin ja Vladivostokiin. Suurin osa niistä tehdään länsimaisilla Airbus A320 -koneilla. 

Venäjän tunnetuin lentoyhtiö viettää juhlavuottaan kansainvälisten pakotteiden alaisena. Yhtiön toimitusjohtaja kertoi joulukuussa, että Aeroflot-konsernilla on 357 lentokonetta, joista 13 on estetty lentämästä Venäjän ulkopuolelle.

Venäjän hyökkäyssodan takia asetetut pakotteet vaikuttavat myös lentokoneiden huoltoon, joka on vaikeutunut Boeingin, Airbusin ja Embraerin poistuttua Venäjältä. Helmikuussa kerrottiin, että Aeroflot ja muut lentoyhtiöt anovat lupaa pidentää koneiden huoltovälejä. Nimettömänä pysyttelevän ilmailuasiantuntijan mukaan käytäntö on olemassa, mutta se edellyttää neuvotteluja valmistajan kanssa. Koska tällaisia neuvotteluja ei enää järjestetä, seurauksena voi olla lento-onnettomuuksien lisääntyminen.

Aiemmin on kerrottu, että Venäjän lentoliikenneviraston apulaisjohtaja on pyytänyt lentoyhtiöitä kuuluttamaan matkustajilleen saapumisesta "sankarikaupunki Leningradiin". Neuvostoajan ihailua heijastaa myös ehdotus nimetä Volgograd "Stalingradiksi" yhdeksänä päivänä vuodessa. Obshtshestvennoje mnenije -tutkimuslaitoksen mukaan Neuvostoliiton hajoamista katuu 63 % venäläisistä, mikä on korkein luku 20 vuoteen.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti