tiistai 28. maaliskuuta 2023

Aeroflot ostaa lelukoneita

Venäjän suurin lentoyhtiö Aeroflot ostaa tänä vuonna 4 400 ulkomaista lentokonetta, kertoo verkkolehti The Insider. Kyseessä ovat markkinointiin käytetyt pienoismallit, joista yhtiö maksaa noin 28 miljoonaa ruplaa.

Aeroflotin "lentokonehankinnat" on saanut tietoonsa ilmailuun erikoistunut Telegram-kanava Aviatorshtshina. Boeing ja Airbus -koneita ei pakotteiden takia yhtiölle enää toimiteta. Venäläiset lentoyhtiöt ovat alkaneet myös purkaa koneitaan varaosiksi. Hallituksen mukaan ulkomaisten lentokoneiden käyttöä voidaan näin jatkaa ainakin vuoteen 2025 saakka.

Kuukausi sitten saatiin tietää, että Aeroflot ja muut venäläiset lentoyhtiöt ovat pyytäneet lupaa pidentää ulkomaisten koneiden huoltovälejä. Viime viikolla kerrottiin, että Venäjällä aletaan valmistaa matkustajakoneita, jotka eivät nykymääräysten mukaan pystyisi kuljettamaan matkustajia.

Vakavien onnettomuuksien määrä on Venäjällä kasvanut nopeasti viime vuoden puolivälistä lähtien. Asiantuntijoiden mukaan suurin syy on valmistautumattomuus pakotteisiin ja varaosien laadun valvonnan puuttuminen. Osia ostetaan nykyään "ystävällismielisistä maista" ilman tarvittavia sertifikaatteja.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti