keskiviikko 8. maaliskuuta 2023

Omskilaiset tekevät tarpeensa yhteiskeittiössä

Omskilaisen asuntolan yhteiskeittiöihin on asennettu vessanpytyt, kertoo paikallinen uutissivusto NGS55. Rakennuksen entiset vessat jäivät taivasalle romahdusvaarassa olleen ulkoseinän purkamisen takia.

Miljoonakaupunki Omskissa sijaitsevan asuntolan asukkaat ovat odottaneet rakennuksen ulkoseinien korjausta usean vuoden ajan. Romahdusvaarassa olleen päätyseinän takana olivat asuntolan vessat ja suihkut. Nyt seinä on purettu, ja wc:t on siirretty yhteiskeittiöihin.

Ongelmaseinästä vastaa Omskin kaupunginhallitus. Se on ilmoittanut maksavansa syyttäjäviranomaisen vaatiman remontin, jonka tilaajana toimii isännöintiyhtiö. Asumisen turvallisuuden varmistamiseksi talosta on päätetty purkaa ja rakentaa uudelleen pohjoinen ja eteläinen julkisivu.

Urakoitsija on jo purkanut eteläisen päätyseinän ja siihen liittyneet putkistot. Ajatus vessojen siirtämisestä tilapäisesti toiseen paikkaan kuuluu ilmeisesti myös remontin toteuttajalle. Kysymykseen ei ole saatu nopeasti vastausta, koska urakoitsijana toimiva yhtiö ei vastaa puhelimeen. 

Kaupungin hallinto kieltää tehneensä päätöstä vessanpyttyjen asentamisesta keittiöihin. Tilapäiset vessat eivät sisälly korjauksen kustannusarvioon, mutta isännöitsija voi teettää tällaisia töitä asukkaiden suostumuksella.

Asukkaat joutuvat kärsimään remontista aiheutuvaa epämukavuutta vielä pitkään. Eteläseinän pitäisi valmistua keväällä, ja sen jälkeen rakentajat siirtyvät pohjoisseinälle ja sitten korjaamaan kattoa. Kaupunginhallituksen mukaan sillä ei ole velvollisuutta siirtää asukkaita toisiin tiloihin, koska taloa ei ole julistettu korjauskelvottomaksi. Omskissa on aiemmin remontoitu samalla menetelmällä kaksi muuta rakennusta, mutta kolmannen pääty ehti elokuussa osittain romahtaa. Nyt korjattavana olevan talon asukkaat voivat tarvittaessa käyttää rakennuksen toisen osan vessoja.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti