torstai 2. maaliskuuta 2023

Venäläiset säikähtivät pisteitä taivaalla

Venäläiset ovat säikähtäneet kahta yötaivaalla näkyvää valopistettä, kertoo pietarilainen uutissivusto Fontanka. Niitä on epäilty ufoiksi, Naton satelliiteiksi ja Ukrainan lennokeiksi. Belgorodin alueella hätäkeskus sai satoja puheluja.

Yötaivaalla näkyvät valopisteet ovat aiheuttaneet paniikkia Pietarin lisäksi muun muassa Sevastopolissa, Jektarinburgissa, Norilskissa, Samarassa ja Toljatissa. Ukrainan droonihyökkäysten takia taivaalle ovat tähyilleet nekin, jotka eivät ole aikaisemmin olleet siitä kiinnostuneita.

Kysymyksiä ja oletuksia avaruusaluksista, Naton satelliiteista, Ukrainan lennokeista ja muista vastaavista on esitetty monien kaupunkien keskustelupalstoilla. Ukrainan rajalla sijaitsevan Belgorodin alueen asukkaat ovat soittaneet satoja kertoja hätäkeskukseen.

Fontanka rauhoittaa lukijoitaan kertomalla, että kyseessä on taivaalla vuosittain näkyvä Venuksen ja Jupiterin "suudelma". Samalla todetaan, että Venäjän opetusministeriö poisti viime syyskuussa tähtitieteen koulujen pakollisten oppiaineiden joukosta. Päätös kertoo myös maan avaruustutkimuksen tulevaisuudesta, lisää Venäjän uutiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti