torstai 16. maaliskuuta 2023

"Ruostumaton rupla" ruostui

Venäjän ruplan muistomerkki Uljanovskissa on ruostunut, kertoo Obshtshaja gazeta. Ruostumattomasta teräksestä valmistetussa patsaassa lukee "meidän ruplamme ei ruostu".

Ruplapatsas pystytettiin Uljanovskin "jännien tieteiden museon" alueelle vuonna 2016. Se esittää vuoden 1997 mallista ruplan kolikkoa, jonka toisella puolella lukee "meidän ruplamme ei ruostu". Vahvalle ruplalle omistettu muistomerkki on median mukaan valmistettu ruostumattomasta teräksestä.

Uljanovskin ruplapatsaan ruostumisesta kerrottiin ensimmäisen kerran vuonna 2020. Alun perin metallinvärinen rupla puhdistettiin ja maalattiin Venäjän lipun väreillä museon muuttaessa uusiin tiloihin. Nyt ruoste on värjännyt maalipinnan ja rupla on taas menossa remonttiin.

Nezavisimaja gazetan kolumnisti epäilee, että uutiset ruplan ruostumisesta ovat isänmaanpetturien valheita ja panettelua. Kyseessä voi olla myös ilmastopommin aiheuttama vihollisen sabotaasi. Joka tapauksessa ruoste osoittaa, että kyseessä ei ole niin sanottu "puurupla".

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti