lauantai 18. maaliskuuta 2023

Venäläiset anovat Putinilta puhdasta vettä

Vyshni Volotshokin asukkaat anovat Putinilta puhdasta vesijohtovettä, kertoo Telegram-kanava 7x7. Paikalliset viranomaiset eivät pysty ratkaisemaan 45 000 asukkaan kaupungin vesiongelmaa.

Tverin alueen Vyshni Volotshokin asukkaat ovat avanneet Internetissä presidentti Putinille osoitetun vetoomuksen kaupungin vesihuollon parantamiseksi. Valvontavirasto Rospotrebnadzor on todennut vesijohtoveden huonolaatuiseksi, mutta paikalliset viranomaiset eivät ole kyenneet ratkaisemaan ongelmaa. Asukkaat ovat aiemmin vedonneet alueen kuvernööriin Igor Rudenjaan ja lainvalvontaviranomaisiin. Syyttäjänvirasto avasi vuoden alussa rikosjutun, mutta se on sittemmin haudattu.

Vetoomuksen mukaan kaupungin asukkaat ovat vuosikausia saaneet likaista, mutaista ja ruosteista vesijohtovettä. Pahanhajuista kuumaa vettä toimitetaan vain osaan talouksista. Veden paine on ylemmissä kerroksissa heikko, ja kulutushuippujen aikana se tekee kaasulämmittimien käytön mahdottomaksi. Maksut käyttökelvottomasta vedestä kerätään asukkailta täysimääräisesti.

Vuonna 2020 laadittu Vyshni Volotshokin vesihuollon kehityssuunnitelma vahvistaa veden huonon laadun. Vesijohtovetenä käytetään käsittelemätöntä pohjavettä, joka sisältää mutaa, rautaa, mangaania ja kolibakteereja. Kaupungin vesijohtoverkko on rakennettu 1930-1980-luvuilla, eikä sitä ole sen jälkeen juurikaan korjattu. Putkien ja muun järjestelmän kuluneisuus on 100 % ja ne vaativat täydellistä uudistamista.

Tverin alueen juomaveden laatu on jo kauan ollut Venäjän huonoimpia. Vuonna 2013 otetuista näytteistä 40 % oli sopimattomia tai vaarallisia käytettäväksi. Viime kesänä 40 000 asukkaan Kimryn kaupunki oli viikkojen ajan vailla vesijohtovettä Volgan pohjalle hajonneen vedenottolaitteen takia.

Mitähän luulette, löytääkö Putin rahat Vyshni Volotshokin (ja lukemattomien muiden paikkakuntien) vesihuollon täydelliseen uudistamiseen, kysyy Venäjän uutiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti