torstai 2. maaliskuuta 2023

Opettaja lupasi oppilaalle "luodin ohimoon"

Permin aluepiirissä opettaja lupasi oppilaalle "luodin ohimoon" isänmaallisuuden puutteen takia, kertoo Radio Svoboda. Kahdeksasluokkalainen oli myöhästynyt "isänmaan puolustajan päivälle" omistetusta esityksestä.

Telegram-kanava Sotan julkaisema video on peräisin Permin aluepiirin Sylvan taajaman koulusta. Entinen rehtori ja nykyinen yläluokkien opettaja Aleksandra Fedurina kutsuu siinä kahdeksasluokkalaista poikaa "paskiaiseksi" ja "petturiksi, jollaisia Ukraina on täynnä". Opettaja lupaa pojalle, ettei tämä enää tule opiskelemaan hänen luokassaan, ja käskee oppilasta "painumaan hemmettiin". Ripityksen syynä oli se, että poika oli myöhästynyt "isänmaan puolustajan päivälle" omistetusta tilaisuudesta.

Keskiviikkona julkaistiin myös video moskovalaisesta koulusta, jossa yksityisarmeija Wagnerin naamioitu sotilas puhuu yläkoululaisille. Hän kehottaa oppilaita liittymään palkka-armeijaan, koska siellä tarvitaan "vahvoja ja lupaavia nuoria". Sotilas kertoo, että hän liittyi Wagneriin "kärsittyään tuomionsa". 

Moskovalaisvideon on julkaissut Aleksei Navalnyin työtoveri Ljubov Sobol, joka kertoo saaneensa sen tapaamiseen osallistuneelta oppilaalta. Koululaisen mukaan palkkasoturi oli tullut luokkaan pistooli mukanaan. Esityksensä jälkeen hän jakoi "nuoren taistelijan lomakkeet", joissa kyseltiin sukulaisista "epäystävällisissä maissa", sotilaskoulutuksen alkeiden suorittamisesta ja valmiudesta puolustaa isänmaata.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti