maanantai 20. maaliskuuta 2023

Putin nimesi poliisin päätehtävät

Putin kehottaa poliisia keskittymään taisteluun "yhteiskunnan horjuttajia" vastaan, kertoo uutissivusto Agentstvo. Samalla on pehmennettävä suhtautumista talousrikollisiin länsimaiden pakotteista selviytymiseksi.

Venäjän sisäministeriön kollegion laajennetussa istunnossa puhunut Putin kehottaa poliisia keskittymään taisteluun "yhteiskunnan sisäistä horjuttamista" vastaan. Hänen mukaansa on tarpeen "ankarasti estää vihollisen ja sen agenttien yritykset järkyttää yhteiskuntaamme". Presidentin mielestä on tärkeää säilyttää venäläisen yhteiskunnan yhtenäisyys. Yhteiskunnan mielialojen horjuttaminen on hänen mukaansa "yksi vihollisen Venäjän-vastaisen toiminnan avainaloista".

Sisäministeriön toinen keskeinen työala on Putinin mukaan poliisin ja elinkeinoelämän välisen vuorovaikutuksen pehmentäminen. "Meidän on muutettava perusteellisesti työskentelytapoja taloudessa ja liike-elämässä. On tarpeen pikemminkin auttaa ihmisiä välttämään vääriä toimia ja lainrikkomuksia. Jos jotain rikkomuksia on tapahtunut, on autettava ihmisiä pääsemään ulos tilanteesta", sanoo presidentti. Hänen mukaansa kyse on ensi sijassa rehellisistä yrittäjistä.

Putin perustelee turvallisuusviranomaisten perhmeämpää lähestymistapaa "kollektiivisen lännen" toimilla, joka pyrkii hänen mukaansa tuhoamaan Venäjän talouden. Presidentti tunnustaa talouden ongelmat "keskipitkällä aikavälillä", mukaan lukien teknologia-alojen komponenttien saatavuus, irtautuminen kansainvälisestä kaupasta ja logistiikkavaikeudet. Se, että kansainväliset rajoitukset pakottavat venäläisyritykset "tekemään tilauksia maan sisällä", on presidentin mielestä "valtava plussa" taloudelle.

Putin on viime vuoden maaliskuusta lähtien puhunut toistuvasti "kansallispettureista", joiden varaan "länsi laskee". Helmikuussa pidetyssä turvallisuuspalvelu FSB:n kokouksessa hän kehotti turvallisuusviranomaisia taistelemaan niitä vastaan, jotka yrittävät "hajoittaa" Venäjän yhteiskunnan ja kutsui tällaisia ihmisiä "maamme saastaksi".

PS: Telegram-kanava 7x7 kertoo kazanilaisaktivistista, joka ehti jo osoittaa mieltään Putinin puheen johdosta. Hänen kyltissään lukee "Lopettakaa veneen keikuttaminen. Rottamme voi huonosti". Poliisi pidätti aktivistin, mutta hänet on jo päästetty vapaaksi. Ilmeisesti Putinin viesti ei ole vielä mennyt kaikille perille.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti