torstai 2. maaliskuuta 2023

Medvedeville vaaditaan kieltolakia

Uralilainen raittiusseura kehottaa Dmitri Medvedeviä luopumaan alkoholista, kertoo jekaterinburgilainen uutissivusto It's My City. Seuran mukaan Venäjän turvallisuusneuvoston varapuheenjohtajan tulisi ottaa käyttöönsä kieltolaki ja siirtyä terveisiin elintapoihin, koska maa tarvitsee "raittiisti ajatteleviä johtajia".

Raitis Uralin federaatiopiiri -nimisen kansalaisjärjestön johtaja Andrei Tumashov suosittelee Medvedeviä ottamaan käyttöönsä kieltolain: "Se olisi erittäin hyödyllistä teille henkilökohtaisesti, teidän läheisillenne ja koko maalle". Raittiusmiehen mukaan Venäjä tarvitsee nyt enemmän kuin koskaan raittiita ja selkeästi ajattelevia johtajia. "Siunatkoon Herra häntä raittiista elämästä, eikä vain häntä, vaan samalla myös presidenttiä ja Venäjän korkeinta valtaa", toteaa Tumashov.

Raittiusmiehen vetoomus sattuu yhteen Medvedevin Sverdlovskin alueelle tänään suuntautuvan vierailun kanssa. Aiemmin kyseinen järjestö on pyytänyt presidentti Vladimir Putinia julistamaan kieltolain Uralille.

"Uralin fedraatiopiiriä juotetaan edelleen kiivaaseen tahtiin, ja sen on loputtava", sanoo Tumashov. Hän lähetti tammikuussa Putinille kirjeen, jossa pyydetään kieltolakia Sverdlovskin, Tsheljabinskin ja Kurganin alueille. Viranomaiset eivät ole ryhtyneet pyynnön johdosta mihinkään toimenpiteisiin, toteaa uutissivusto.

Kuvassa Medvedev kavereidensa kanssa vuonna 2009. Hän toimi tuolloin Venäjän presidenttinä.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti