torstai 23. maaliskuuta 2023

"Iphonen tappaja" ei mene kaupaksi

"Iphonen tappajaksi" kehuttu venäläinen älypuhelin Ayya T1 ei mene kaupaksi, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Rostehin "Smart-ekosysteemiin" kuuluvaa laitetta on ostettu puolentoista vuoden aikana vain 905 kappaletta.

Suurin osa Kiinassa valmistetuista Ayya T1 -älypuhelimista kerää pölyä varastoissa. Jälleenmyyjät ovat onnistuneet myymään vain 18 % 5000 kappaleen erästä. Kaupat ovat tämän takia laskeneet vempaimen hintaa jyrkästi. Aiemmin puhelin maksoi 19-25 tuhatta ruplaa, mutta nyt sitä tarjotaan jopa 60 % alennuksella.

Puhelimen kehittäjät mainostavat sen tietoturvallisuutta, vaikka se toimii taiwanilaisella Mediatek-prosessorilla ja amerikkalaisella Android-käyttöjärjestelmällä. Venäläisellä Aurora-käyttöjärjestelmällä varustettuja laitteita myydään valtion ja yritysten tilauksesta. Ayya T1:n ominaisuuksiin kuuluu toiminto, joka estää kameran ja mikrofonin käytön Internet-yhteyden ollessa päällä.

Venäjän duuman edustaja Marija Butina on kutsunut Ayya T1:stä "Iphonen tappajaksi". Hänen mukaansa maailmassa ei ole vastaavia tuotteita. Laite ei kuitenkaan kiinnosta tavallisia ostajia, koska markkinoilla on paljon kiinalaisia vaihtoehtoja. Kivijalkakaupoissa Ayya T1:stä myytiin viime vuonna vain muutamia kymmeniä kappaleita.

Telecom Dailyn mukaan venäläiset ostivat viime vuonna 24,5 miljoonaa älypuhelinta. Venäläisen Ayya T1 -puhelimen osuus tästä luvusta on 0,004 %. Putinin hallinto on sittemmin vaatinut virkamiehiä luopumaan Iphoneistaan, ja määräajaksi on asetettu 1. huhtikuuta.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti