tiistai 21. maaliskuuta 2023

Moskvitsh vetää takaisin kaikki myymänsä 86 autoa

Marraskuussa avattu Moskvitshin tehdas vetää takaisin kaikki myymänsä 86 autoa, kertoo autosivusto Novosti transporta. Moskovassa uudelleen koottujen kiinalaisten JAC JS4 -katumaastureiden käyttöliittymä on käännetty väärin venäjäksi.

Venäjän autoteollisuuden suursaavutukseksi mainostettu Moskvitsh eroaa kiinalaisesta JAC 2S4 -katumaasturista vain nimikilviltään ja sekä ajotietokoneen valikon ja mediajärjestelmän venäjänkielisellä käännöksellä. Nyt jälkimmäisessä on havaittu virheitä, minkä johdosta kaikkien "uuden mossen" omistajien tulee toimittaa autonsa huoltoon.

Marraskuussa uudelleen avatun entisen Renaultin tehtaan ensimmäiset Moskvitshit luovutettiin ostajille 20. tammikuuta, kertoo autosivusto Quto. Helmikuun puolivälissä mosseja alettiin toimittaa alueellisille jälleenmyyjille. Tilastojen mukaan uutuus on toistaiseksi herättänyt vähän kiinnostusta: tammikuussa autoja myytiin 29 kappaletta ja helmikuussa 57.

Uusia ostajia houkutellaan jopa 500 000 ruplan alennuksella. Sen saamiseksi on kuitenkin otettava laina, maksettava kaskovakuutus ja liityttävä vaihtoautojärjestelmään. Näiden ehtojen täyttyessä Moskvitshin hinta on noin puolitoista miljoonaa ruplaa. Muussa tapauksessa ainoan mallin hinta on 1,97 miljoonaa ruplaa eli päivän kurssilla 23 736 euroa, mikä on liian paljon monille venäläisille.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti