lauantai 11. maaliskuuta 2023

Ortodoksipappi käskee lyömään lapsia

Ortodoksipappi kehottaa piiskaamalla valmistamaan lapsia aikuisuuteen, kertoo sanomalehti Moskovski komsomolets. Uralin metropoliitta Jevgenin mukaan on vaarallista kasvattaa lapsista rehellisiä, myötätuntoisia ja avoimia.

Jekaterinburgin ja Verhoturjen metropoliitta Jevgeni vastaa Telegram-kanavallaan kysymykseen "saako lapsia piiskata?" Metropoliitan mukaan voi olla vaarallista kasvattaa lapsia "rehellisyyteen, myötätuntoisuuteen ja avoimuuteen" ja yrittää "välittää heille pelkkää positiivisuutta".

Ortodoksipapin mukaan lapsille on kerrottava myös ympäröivän maailman ja ihmisten vaaroista. "Kysymystä lasten rankaisemisesta tulee lähestyä siten, ettei todellista elämää vääristetä rankaisemattomuuden illuusiolla". Metropoliitta kertoo esimerkin hyvästä perheestä, jossa "kukaan ei koskenut lapseen sormellakaan". Teini-ikäisenä hän jäi kiinni huumeiden välittämisestä ja sai 9 vuoden vankeustuomion". Syynä oli lapsen "hienostunut lapsuus" ja valmistautumattomuus aikuiselämään, jossa on "ankara vastuu ja rikoslaki".

Metropoliitta toteaa, että ortodoksinen perinne ei kiellä lasten rankaisemista. Hänen mielestään lapsen tulee pelätä ruumiillista kuritusta, mutta sitä ei ole pakko käyttää. Jos lupaa esimerkiksi olla viikon ajan puhumatta tuhmalle lapselle, "sielulle aiheuttamallaan tuholla tällainen rangaistus on jopa pahempi kuin piiskaaminen".

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti