torstai 9. maaliskuuta 2023

Tshetsheenejä ja dagestanilaisia ei oteta töihin

Venäläinen nettikauppa Wilberries ei ota töihin tshetsheenejä ja dagestanilaisia, kertoo Telegram-kanava Baza. Perustuslain takaama kansalaisten tasa-arvo koskee vain etnisiä venäläisiä..

Dagestanilaismiestä ei otettu töihin Wilberriesiin, koska "yhtiön sääntöjen mukaan se ei palkkaa Tshetsheniasta ja Dagestanista kotoisin olevia ihmisiä". Mies oli ladannut tietonsa yhtiön työhönottosovellukseen ja mennyt haastatteluun. Nettikaupan työntekijä antoi hänelle kieltävän vastauksen kansallisuuden takia. 

Mies soitti juristille, joka oli hyvin yllättynyt kieltäytymisen syystä ja kehotti kuvaamaan tilanteen puhelimella. Silloin asiaan puuttui vartija, joka kertoi Wildberriesin säännöistä:

"Heillä on sellaiset säännöt, että tshetsheenit ja dagestanilaiset eivät työskentele. Et voi tehdä mitään, et pääkonttorin kautta etkä mitenkään. Tyttö on nyt varattu, hän on selittänyt sinulle selkeästi ja ymmärrettävästi, että Wildberriesin sääntöjen mukaan tshetsheenejä ja dagestanilaisia ei oteta töihin."

Wildberries on Venäjän suurin nettikauppa, joka toimii myös entisessä Neuvostoliitossa ja Israelissa. Yhtiö on Forbesin mukaan venäläisen Internetin toiseksi tärkein yritys, jonka arvo on 7,635 miljardia dollaria.

Venäjän perustuslaki takaa kansalaisten tasa-arvon kansallisuudesta ja syntyperästä riippumatta, mutta nettikommenteissa todetaan, että pykälä koskee vain etnisiä venäläisiä.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti