torstai 16. maaliskuuta 2023

Parfentshikov sai "pahan iskun"

Karjalan tasavallan maatalousministeri on pidätetty lahjuksen vastaanottamisesta, kertoo uutistoimisto Tass. Vladimir Labinovin väitetään saaneen 10 miljoonaa ruplaa vastineeksi maatalouden tukiaisista.

Venäjän tutkintakomitea on nostanut Karjalan tasavallan maa- ja kalatalousministeri Vladimir Labinovia (kuvassa oikealla) vastaan syytteen kymmenen miljoonan ruplan lahjuksen vastaanottamisesta vuosina 2021 ja 2022. Yrittäjältä saatu lahjus liittyy ministeriön maatalouden kehittämisavustuksiin ja yksityisviljelijöiden tukiaisiin.

Moskovasta tullut Labinov on toiminut vuodesta 2017 lähtien Karjalan maatalosministerinä ja tasavallan varapääministerinä. Sitä ennen hän työskenteli Venäjän maatalousministeriön karjatalousosaston johtajana.

Tasavallan päämies Artur Parfentshikov kutsuu Labinovin pidätystä "vakavaksi iskuksi", kertoo uutissivusto Respublika. Ministeri on hänen mukaansa "Venäjän maatalouden paras asiantuntija", joka on onnistunut "elvyttämään Karjalan maatalouden".

Parfentshikovin mukaan "lypsytulokset kasvoivat viime vuonna tasavallassa 20 %, ja valtion sovhoosimme kehittyvät aktiivisesti. Pelkästään Alavoisessa on avattu viime vuosina kolme uutta navettaa". Tasavallan päämies sanoo ministeriön työn jatkuvan: "Kylvökampanjaan valmistautuminen, koneiden ja laitteiden hankinta - suunnitelmia on paljon. Nyt meidän tehtävämme on toteuttaa ne."

Aivan kuin Neuvostoliitossa, toteaa Venäjän uutiset.

PS: Telegram-kanava Glubokaja Karelija kommentoi, että Labinovin pidätys tuli Parfentshikoville selvästikin täytenä yllätyksenä. Se osoittaa, että Karjalan hallinto ei nauti turvallisuusviranomaisten luottamusta. Eilen tultiin hakemaan ministeriä, huomenna ehkä tasavallan päämiestä. Sitä ennen pitää ehtiä nostamaan "lypsytulokset" mahdollisimman korkealle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti