tiistai 13. joulukuuta 2022

Pietarin puhtaanapitorahat menivät Mariupoliin

Pietarissa ei riitä rahaa kaupungin puhtaanapitoon, kertoo Telegram-kanava Rotonda. Kunnossapitolaitoksen varat on käytetty venäläisten tuhoaman Mariupolin "jälleenrakentamiseen". Niillä on ehkä pystytetty "Potemkinin kulissit".

Pietarilainen Nadezhda Kozhevnikova kaatui ja mursi jalkansa Mohovaja-kadulla 1.2.2019. Hän oli noussut ystävänsä kanssa autosta ja liukastunut ajoradan ja jalkakäytävän väliin kertyneellä jäällä. Kozhevnikovalla oli paikalla toinenkin todistaja, ja hänen poikansa kävi heti valokuvaamassa kadun kunnon. Tästä oli paljon apua oikeudessa, koska kunnossapitolaitos toimitti omat kuvansa, joissa näkyi täydellisen puhdas asfaltti.

Kozhevnikova voitti oikeudenkäynnin kesäkuun lopussa 2022. Kunnossapitolaitos tuomittiin maksamaan hänelle 300 000 ruplan korvaukset. Puhtaanapidosta vastaava kaupungin Tsentr-yhtiö teki asiasta valituksen, joka sattumalta paljasti tietoja Mariupolin "jälleenrakentamisen" rahoituksesta.

Valituksessaan Tsentr vetoaa heikkoon taloudelliseen tilanteeseensa. Yhtiön tämän vuoden ensimmäisen puoliskon tappio on 269 miljoonaa ruplaa, josta 100,1 miljoonaa käytettiin Pietarin "ystävyyskaupungiksi" julistetun Mariupolin kunnostamiseen. Tuomioistuin ei kuitenkaan ottanut yhtiön argumentteja huomioon.

Tsentrin mukaan mainitut sata miljoonaa osoitettiin Mariupolille Pietarin yhdyskuntateknisen komitean 15.6.2022 tekemän päätöksen mukaisesti. Aiemmin paikalliset viranomaiset ovat ilmoittaneet, että Pietarin budjettirahoja ei käytetä ukrainalaiskaupungin "jälleenrakentamiseen ja humanitaariseen apuun", vaan varat tulevat erityisestä rahastosta, kertoo Radio Svoboda.

Pietarin puhtaanapitorahat on ehkä käytetty Mariupolin teatterin ympärille rakennettuihin "Potemkinin kulisseihin" (kuvassa), arvelee Venäjän uutiset. Venäläisten maaliskuussa pommittamassa teatterissa saattoi kuolla jopa 600 ihmistä. Uutistoimisto RIA Novostin kesäkuussa julkaiseman uutisen mukaan venäläisten oli tarkoitus avata teatteri uudelleen 10. syyskuuta, kertoo verkkolehti The Insider.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti