torstai 15. joulukuuta 2022

"Presidentillä ei ole vastauksia"

Putin päätti itse viime hetkellä perua suuren lehdistötilaisuutensa, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Hamaan tulevaisuuteen on lykätty myös presidentin jokavuotinen puhe Venäjän liittokokoukselle.

Putinin perinteistä loppuvuoden lehdistötilaisuutta on valmisteltu syksystä alkaen, kertovat The Moscow Timesin lähteet hallituksessa ja Kremlissä. Presidentin hallinnon työntekijät olivat varmoja, että Putin haluaa osoittaa olevansa vahva johtaja, eikä tilaisuutta peruta huonoista sotauutisista huolimatta.

Joulukuun alussa kävi kuitenkin selväksi, että tilanne on hyvin epäedullinen Putinin suurille esiintymisille. Hersonin luovutuksen ja Ukrainan Krimille ja Venäjän alueelle tekemien iskujen jälkeen Kremlissä "oltiin shokissa", ja loppuvuoden lehdistötilaisuus ja puhe liittokokoukselle päätettiin perua. Putinilla olisi kerrottavanaan vain ikäviä asioita, ja huonoja uutisia saattaisi tulla vielä lisää.

Putin on alkanut syksystä lähtien avata kalkkunafarmeja, sairaaloita ja maanteitä sekä onnitella valtionyhtiöiden työntekijöitä. Kansaa askarruttavat kuitenkin enemmän sota Ukrainassa ja Venäjän liikekannallepanoon liittyvät ongelmat. Kremlissä ei haluta kuulla niitä koskevia kysymyksiä, koska presidentillä ei ole kysymyksiin vastauksia. On parempi peruuttaa esiintymiset kuin todistaa aloitekyvyn menetystä ja strategian puutetta.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti