perjantai 16. joulukuuta 2022

Moskovan alueella varustetaan pommisuojia

Moskovan alueella varustetaan pommisuojia kerrostaloihin, kertoo talouslehti RBK. Suojien tulee olla valmiina 25. joulukuuta. Opasteita niihin ei vielä kiinnitetä, jottei "kiihdytettäisi väestöä".

Venäjän hätätilaministeriön aluepäällikön mukaan olemassa on "yksinkertaisimmat suojat kerrostaloissa ja kauppakeskuksissa", joihin mahtuu jopa 15 miljoonaa ihmistä. Niiden on tarkoitus "suojata väestöä ohjus-, pommi- ja tykistöiskuilta". Suojissa tulee olla istumapaikkoja, pistorasioita laitteiden latausta varten, sähkö ja vesi. Sisällä voi oleskella enintään tunnin ajan.

Turvallisuusneuvoston sihteeri Nikolai Patrushev antoi huhtikuussa Venäjän eteläisten alueiden tehtäväksi kunnostaa pommisuojat ja varmistaa hälytysjärjestelmien toiminta. Sevastopolin kuvernööri kehotti lokakuussa asukkaita auttamaan väestönsuojien kunnostamisessa. Belgorodin alueen kuvernööri arvosteli samaan aikaan puutteita määräysten toimeenpanossa. Belgorodissa ja seitsemällä muulla raja-alueella on lokakuun 19. päivästä lähtien voimassa keskitason valmiustila, joka mahdollistaa järjestyksenvalvonnan ja sotilaallisten ja valtion laitosten vartionnin tehostamisen sekä ajoneuvoliikenteen tarkastukset ja rajoitukset.

Moskovassa, Moskovan alueella ja eräillä muilla Keski- ja Etelä-Venäjän alueilla on voimassa kohotettu valmiustila. Pääkaupungin viranomaiset ilmoittivat lokakuussa ryhtyvänsä toimiin turvallisuuden lisäämiseksi, mutta "kaupungin normaalia elämää rajoittavia toimenpiteitä" ei toistaiseksi ole tehty.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti