torstai 8. joulukuuta 2022

Venäläiset siirtävät valuuttaa ulkomaille

Venäläiset ovat siirtäneet pääosan ulkomaanvaluutastaan pois Venäjältä, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Ulkomaisissa pankeissa säilytettävien varojen määrä ohitti kotimaiset valuuttatalletukset syyskuussa. Lokakuussa kotitaloudet siirsivät ulkomaille Venäjän keskuspankin arvion mukaan 303 miljardia ruplaa eli marraskuun alun kurssilla viisi miljardia dollaria.

Venäläiset ostavat "epäystävällisten" maiden valuuttoja etupäässä siirtääkseen ne ulkomaisille tileilleen, toteaa keskuspankki. Lokakuussa niitä ostettiin 73,8 miljardilla ruplalla, mistä valtaosa käytettiin dollareihin ja euroihin. Marraskuun alussa ulkomaisilla tileillä oli 4,19 biljoonan ruplan edestä talletuksia, ja myös käteisen valuutan määrä on kasvanut.

Ennen Venäjän hyökkäyssodan alkua venäläisillä oli ulkomaisia talletuksia alle 30 miljardin dollarin edestä, toteavat Alfa-pankin asiantuntijat. Määrä on sen jälkeen voimakkaasti kasvanut, ja viime kuukausina se on lisääntynyt entisestään venäläisten paetessa liikekannallepanoa ulkomaille.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti