maanantai 19. joulukuuta 2022

Uiban lähtölaskenta on alkanut

Komin päämies Vladimir Uiba on joutunut tasavallassa naurunalaiseksi. "Komin Putiniksi" itsensä nimittäneen harmaahapsen viimeisin skandaali liittyy Syktyvkarin Ezhvan piiriin suunniteltuun jätelaitokseen, jota paikalliset asukkaat vastustavat.

Telegram-kanava 7x7:n mukaan Uiba on kutsunut Ezhvan jätteidenkäsittelylaitoksen ja kaatopaikan vastustajia "ympäristöjätteeksi". Sunnuntaina järjestetty tapaaminen asukkaiden kanssa kesti vain 15 minuuttia, koska päämiehellä oli kiire katsomaan jalkapallon mestaruusottelua. Ezhvalaiset vaativat Uibaa pyytämään anteeksi sanojaan.

Komi Telegan mukaan Uiban vastaiset protestit ovat levinneet Petshoraan, jossa viranomaiset päättivät lakkauttaa jokiliikenteen ammattikoulun. Seuraavat ongelmat ovat säästötoimista kärsivä Sosnogorskin sairaala ja lämmityksen puutteessa kituva Vuktyl. Paikallinen parlamentti myrskyää, ja oppositio on vaimentanut Uiban entiset kannattajat.

Telegram-kanava Zhest Komi kertoo, että Venäjän viranomaiset ovat estäneet maasta vetäytyvän Mondi Groupin suunnitteleman Syktyvkarin metsäteollisuuskombinaatin kaupan. Jos tehdas pysähtyy, Venäjällä syntyy jälleen pulaa toimistopaperista ja Komi menettää yhden suurimmista työnantajistaan. Kombinaatti tuottaa myös lämpöä Ezhvan piiriin, jossa asuu 60 000 ihmistä.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti