maanantai 12. joulukuuta 2022

Jyskyjärveläistä syytetään "armeijan halventamisesta"

Jyskyjärveläistä eläkeläistä Antonina Nikulinaa syytetään "Venäjän armeijan halventamisesta", kertoo Telegram-kanava Zhivaja storona. Häntä vastaan on tehty jo kolme hallintolain mukaista tutkintapöytäkirjaa. Oikeudenkäynti pidetään Kostamuksessa 19. joulukuuta.

Antonina Nikulina oli jättänyt V kontaktessa sodanvastaisia kommentteja Karelfornia-nimiselle kanavalle. Sisäministeriön ekstremismin vastaisen keskuksen työntekijä oli pannut ne merkille ja tehnyt ilmoituksen hallintolain 20.3.3 pykälän mukaisesta lainrikkomuksesta ("armeijan halventaminen"). Myöhemmin työntekijä teki samasta asiasta toisen ilmoituksen.

Kuukautta myöhemmin Nikulinan luokse saapui poliisin luutnantti Sergei Aleksandrovitsh Kostin, joka laati kolme tutkintapöytäkirjaa "armeijan halventamisesta". Jo kaksi tällaista hallintoasiaa riittää rikossyytteen nostamiseen. Hallintolain mukaisista jutuista voi seurata yhteensä noin 100 000 ruplan sakot.

64-vuotias eläkeläinen asuu Kalevalan piirin Jyskyjärven kylässä, jossa hän on työskennellyt 40 vuoden ajan sääasemalla. Kylästä on matkaa 120 kilometriä oikeudenkäyntipaikkakunnalle Kostamukseen. Nikulinalla ei ole asianajajaa, ja hänen huollettavanaan on vammainen vanhempi sisar.

Radio Svoboda kertoo, että Karjalan tasavallassa on nostettu maalis-lokakuussa 73 oikeusjuttua "armeijan halventamisesta".

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti