tiistai 6. joulukuuta 2022

Putin ajoi mersulla Krimin sillan yli

Putin on ajanut saksalaisella Mercedes-Bentzillä Krimin sillan yli, kertoo talouslehti RBK. Venäjän presidentti yritti tempauksellaan osoittaa Kertshin salmen ylittävän sillan olevan kunnossa. Se tuhoutui osittain Ukrainan hyökkäyksessä lokakuussa 2022.

Varapääministeri Marat Husnullinin kanssa mersussa ollut Putin sanoo ajaneensa "sillan oikeaa puolta. Vasen puoli sillasta on luullakseni kunnossa, mutta se täytyy silti rakentaa lopppuun saakka. Se on kuitenkin pikkuisen kärsinyt, ja on välttämätöntä saattaa se ihanteelliseen kuntoon."

Husnullinin mukaan sillan oikea puoli on "toimintakunnossa". Liikenne sitä pitkin alkoi heti ohjusiskun jälkeen. "Mutta jos haluatte, kunnostamme sen niin, että se olisi yhtä hyvä kuin vasen", lisää varapääministeri.

Lehdistösihteeri Dmitri Peskov sanoo, että Putin halusi korostaa käynnillään Krimille johtavan maareitin tärkeyttä. Sen merkitystä lisää mahdollinen siltaan kohdistuvien uusien iskujen uhka.

Peskov selitti myös, miksi Putin ajoi Krimin sillan yli saksalaisella Mercedes-autolla: "Paikalla vain sattui olemaan tällainen auto". Se valittiin kotimaisen Auruksen sijasta, "jotta ei tulisi turhia kilometrejä".

Venäjän uutiset ei pysty ymmärtämään kumpi puoli sillasta on kunnossa, oikea vai vasen? Jos silta on kokonaan kunnossa, mihin tarvitaan sen ohittavaa maareittiä? Miksi presidentti joutui ylittämään sillan vihollisen valmistamalla autolla? Ja miksi talouslehti Kommersant kertoo, että "kuvat on julkaistu" 5. joulukuuta? Onko ne mahdollisesti otettu jo aikaisemmin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti