perjantai 2. joulukuuta 2022

35 % venäläisnuorista kaipaa psykologista apua

Putinin mukaan Venäjällä ei kiinnitetä tarpeeksi huomiota mielenterveyteen, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Valtiollisen Vtsiom-tutkimuslaitoksen viime vuonna tekemän tutkimuksen mukaan 15 % venäläisistä ja 35 % nuorista tarvitsee psykologista apua. Presidentti puhui aiheesta torstaina tapaamisessa nuorten tieteilijöiden kanssa.

Venäläisten mielenterveys ei ole ainakaan parantunut Putinin aloittaman hyökkäyssodan aikana. Tänä vuonna Venäjällä on käytetty yhdeksän kuukauden aikana viisi miljardia ruplaa masennuslääkkeisiin, mikä on 70 % enemmän kuin viime vuonna. Rauhoittavien lääkkeiden myynti on kasvanut 44 %.

Psyykelääkkeiden kysyntä on lisääntynyt vielä entisestään liikekannallepanon julistamisen seurauksena. Levada-keskuksen tutkimuksen mukaan negatiivisia tunteita kokevien määrä kasvoi tuolloin 27 % ylittäen vuoden 1998 talouslaman aikaisen ennätyksen. Tutkimuslaitos FOM:n mukaan ahdistusta koki 70 % venäläisistä. Ihmiset pelkäävät varsinkin sodan leviämistä, yhteiskunnallisia konflikteja ja taloudellisen tilanteensa heikentymistä.

Huolta herättää myös Putinin mielenterveys. Asiantuntijoiden mukaan presidentillä on Parkinsonin taudin oireita. Niiden lääkitsemiseen käytetään valmisteita, jotka voivat pitkäaikaisessa käytössä ja suurina annoksina aiheuttaa skitsofreniaa. Putinin persoonallisuuden muutosta on hämmästellyt Ranskan presidentti Emmanuel Macron.

Venäjän uutisille tulee mieleen vanha vitsi:

- Isä, onko totta, että me Venäjällä olemme henkisesti rikkaita?
- Ei, poika. Me olemme rikkaita hengellisesti. Henkisesti me olemme sairaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti