perjantai 16. joulukuuta 2022

Kaatuneen lapset "olivat hyvin tyytyväisiä"

Ukrainassa tapetun venäläissotilaan pojat istutettiin heidän isänsä kuvalla varustettuun pulpettiin, kertoo Telegram-kanava Sota. "Sankarin pulpetin" avajaiset pidettiin Lipetskin alueen Pankratovkan koulussa.

Kaatuneille sotilaille omistetaan koulupulpetteja eri puolilla Venäjää toteutettavassa "isänmaallisessa projektissa". Pankratovkassa "sotilaallisessa erikoisoperaatiossa" kuolleen isänsä muistopulpettiin pääsivät Roman ja Jegor Kovaljov. Koulun V kontakte -sivulla hanke on saanut osakseen myös kritiikkiä. Kommentoijat kysyvät, ovatko opettajat järjissään ja eikö lasten olisi parempi kasvaa isänsä kanssa.

Koulun rehtori Irina Pashkova kertoo verkkolehti Podjomille olleensa itse pulpetin juhlallisissa avajaisissa: "Lapset olivat hyvin tyytyväisiä, pojat ja äitikään eivät olleet vastaan. Äiti oli myös läsnä avajaisissa."

Rehtori myöntää, että kaikki lapset eivät mielellään istu pulpetissa, jossa on kuolleen ihmisen muotokuva: "Se on vain kuin kunniapulpetti, sen ääressä ei opiskella. Se ei minustakaan olisi sopivaa. Miten kuvan päälle voisi laittaa vihkon tai oppikirjan? Se olisi jopa epäeettistä. Pulpetti seisoo luokassa kunniapaikalla kuin pöytä, jonka ääressä sankari istuisi."

Venäjän uutiset rohkenee toivoa, että "sankarin pulpetteja" riittäisi tulevaisuudessa jokaiselle venäläislapselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti