tiistai 13. joulukuuta 2022

Propaganda suunnataan lapsiin

Venäjän vallanpitäjät lisäävät koululaisille ja päiväkotilapsille suunnattua propagandaa, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Nuorten aikuisten ikäryhmän Kremlin propagandistit ovat informaatiosodassaan jo menettäneet.

"Tärkein sota, jota nyt käydään, on sota ihmisten mielistä", sanoi Putinin hallinnon varajohtaja Sergei Kirijenko ministeriöiden ja virastojen PR-virkailijoille hiljattain järjestetyssä seminaarissa. "Me kaikki olemme erikoisjoukkoja tässä sodassa." Kremlin sisäpolitiikan kuraattorin mielestä informaatiosodan kohteeksi tulee valita ensi sijassa lapset kouluissa ja päiväkodeissa. Hänen mukaansa "kaiken kattava informaatiosota" ei lopu, vaikka sotatoimet Ukrainassa päättyisivät.

Venäjän hyökkäyssodan myötä totaaliseksi muuttunut tiedotusvälineiden kontrolli ja valtiollinen propaganda löytää uskollisimman yleisönsä eläkeläisten keskuudesta. Nuoret ovat menettäneet kiinnostuksensa sotaan Ukrainassa ja he kannattavat neuvotteluja. 

Levada-keskuksen marraskuussa tekemän tutkimuksen mukaan vain 8 % 18-24-vuotiaista seuraa tarkasti sotatapahtumia. 62 % heistä ei seuraa sodan kulkua lainkaan tai ei kiinnitä siihen erityistä huomiota. 25 % nuorista vastaajista sanoo tukevansa Venäjän armeijan toimia, kun yli 55-vuotiaiden ryhmässä vastaava luku on 51 %. Levadan mukaan vain 9 % nuorista kannattaa sodan jatkamista "ehdottomasti". Rauhanneuvottelen puolesta on enemmän tai vähemmän varmasti 68 %.

Kreml on hävinnyt sodan nuorista aikuisista, mutta toivoo saavansa miljoonia teini-ikäisiä lasten- ja nuortenjärjestöihinsä. Ensi vuoden budjetissa "isänmaallisuuskasvatukseen" on varattu yli kuusi kertaa enemmän rahaa. Kun tänä vuonna koulujen propagandatunteihin, lippujen ja muiden tarvikkeiden hankintaan sekä lasten "isänmaallisuusleireihin" käytettiin 6,47 miljardia ruplaa liittovaltion budjettivaroja, niin ensi vuonna kyseinen summa on 39,7 miljardia ja vuonna 2024 se nousee 44,32 miljardiin ruplaan.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti