lauantai 3. joulukuuta 2022

Duumassa halutaan rangaista noitia

Duuman edustaja Nina Ostanina suunnittelee lakia noitien ja huijariparantajien rikosvastuusta, kertoo uutistoimisto RIA Novosti. Hänen mukaansa venäläiset uskovat ennustajiin, velhoihin ja puoskareihin, joita voi nähdä jopa televisiossa.

Duuman perheasioiden valiokunnan puheenjohtajana toimivan Ostaninan mukaan parantajien joukossa on huijareita, jotka vievät ihmisiltä heidän rahansa ja asuntonsa sekä aiheuttavat korvaamatonta vahinkoa heidän terveydelleen. Terveydenhuoltolain mukaan kansanlääkinnän harjoittajat voivat hankkia luvan toiminnalleen, mutta laki ei koske okkultismia ja magiaa eikä uskonnollisten rituaaleja.

Tutkimuslaitos Vtsiomin mukaan kolmasosa venäläisistä uskoo ennustajiin ja neljäsosa noitien kykyyn aiheuttaa vahinkoa. Mahdollisuuteen kommunikoida kuolleiden kanssa luottaa 12 %. Tyypillinen noituuden kannattaja on nainen, 45 vuotta vanhempi, vähemmän koulutettu, maaseudun asukas ja aktiivinen television katsoja.

Yliluonnollisiin kykyihin varmasti uskovien osuus on vuodesta 2015 vähentynyt, mutta muutos johtuu lähinnä "epäilijöiden" määrän kasvusta. Enemmän tai vähemmän "tieteellinen maailmankatsomus" on Vtsiomin tutkimuksen valossa vain puolella venäläisistä.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti