perjantai 9. joulukuuta 2022

Suojärven koulut on suojattu terroristeilta

Suojärven piirin kouluihin on hankittu "terrorisminvastaiset turvalaitteet", kertoo Karjalan tasavallan virallinen uutissivusto Respublika. Niihin on käytetty 17 miljoonaa ruplaa eli 258 000 euroa tasavallan budjettivaroja.

8700 asukkaan Suojärven keskikouluun on hankittu muun muassa kolme läpikuljettavaa metallinpaljastinta, jotka varottavat kielletyistä esineistä ja laskevat rakennukseen tulevien ihmisten määrän. Niiden yhteydessä on kolme kortilla, puhelimella tai kasvojentunnistuksella avautuvaa kääntöporttia, jotka voivat mitata myös ruumiinlämpötilan. 

Uhkatilanteessa laukeaa hälytys, jolloin kääntöportit ja hätäuloskäytävien sähkölukot avautuvat automaattisesti. Tiloihin on asennettu 32 videokameraa ja valvontahuone, turva- ja varoitusjärjestelmä, ikkunoiden anturit ja liiketunnistimet. Kolmanteen kerrokseen on sijoitettu palvelin videotietojen käsittelyä ja tallentamista varten.

Vastaavat laitteet on asennettu Porajärvelle (2300 asukasta), ja vuoden loppuun mennessä ne ilmestyvät Naistenjärven (1000) ja Veskelyksen (500) kouluihin.

Venäjällä on ollut tänä vuonna useita kouluampumistapauksia. Viimeisin niistä sattui syyskuussa Izhevskissä, missä kuoli 18 oppilasta, opettajaa ja henkilökunnan jäsentä. Jumalan hylkäämässä Suojärven piirissä ampumatapauksia ei tiettävästi ole ollut, mutta joku on tehnyt niillä paljon rahaa, arvelee Venäjän uutiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti