keskiviikko 14. joulukuuta 2022

Venäjän oikeuslaitos hakee mallia Iranista

Venäjän valtakunnansyyttäjä Igor Krasnov haluaa vaihtaa Iranin kanssa kokemuksia "vakauden horjuttamisen ehkäisystä", kertoo valtion uutistoimisto Tass. Hän korostaa maiden kohtaamien uhkien ja haasteiden samankaltaisuutta.

Igor Krasnov keskusteli "vakauden horjuttamisyritysten ja joukkolevottomuuksien ehkäisystä" keskiviikkona Teheranissa tavatessaan Iranin islamilaisen tasavallan oikeuslaitoksen päällikön Gholam-Hossein Mohseni-Eje'in. Hänen mukaansa "Venäjällä on laadittu tehokas lainsäädäntö ja tietynlainen taktiikka, jotka mahdollistavat vastaavien ilmiöiden tehokkaan torjumisen".

Krasnovin mukaan Venäjän ja Iranin strategisen kumppanuuden myötä maiden välinen oikeusalan yhteistyö on noussut uudelle tasolle. Hän panee merkille "ääriliikkeiden, terrorismin, tietoverkkorikollisuuden, huume- ja asekaupan" kaltaisten uhkien samankaltaisuuden. Valtakunnansyyttäjä ilmaisi luottavansa siihen, että "Venäjän ja Iranin yhtenevät näkemykset maailman ongelmista ja yhteiset lähestymistavat niiden ratkaisemiseen takaavat maiden välisen lujan, tehokkaan ja pitkäaikaisen yhteistyön".

Iran on hiljattain teloittanut jo toisen ihmisen maassa järjestettyihin mielenosoituksiin liittyen.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti