torstai 8. joulukuuta 2022

Putin varoittaa Venäjän kyvyttömyydestä vastaiskuun ydinaseilla

Putinin mukaan Venäjän mahdollisuudet vastata ydinaseilla tehtävään hyökkäykseen ovat "hyvin rajalliset", kertoo verkkolehti The Moscow Times. Jos maa ei iske ydinaseilla ensimmäisenä, on mahdollista ettei se pysty käyttämään niitä lainkaan, sanoi Venäjän presidentti Putin keskiviikkona "ihmisoikeusneuvostonsa" videokokouksessa.

"Me olemme tulleet hulluiksi", totesi Putin kokouksen osanottajille. Hänen mukaansa ydinsodan uhka kasvaa: Yhdysvallat on sijoittanut ydinaseita Euroopan maihin ja Turkkiin ja "harjoittelee niiden käyttämistä".

Putinin mukaan ydinaseilla tehtävä vastaisku on osa Venäjän ydinasedoktriinia. Sen kyky vastaiskun toteuttamiseen on kuitenkin kyseenalainen: "Jos Venäjä ei missään tapauksessa toteuta ydiniskua ensimmäisenä, niin ei se toteuta sitä toisenakaan, koska aseiden käyttömahdollisuudet mahdollisen maahamme kohdistuvan ydiniskun tapahtuessa ovat hyvin rajalliset", toteaa presidentti.

Yhdysvallat on useaan otteeseen varoittanut Venäjää ydinaseiden käyttämisestä. Marraskuussa pidetyssä Asean-maiden huippukokouksesssa Putinin harjoittamaa ydinaseilla uhkailua arvosteli Kiinan valtuuskunnan johtaja Li Keqiang. Muutamaa päivää myöhemmin Kiinan johtaja Xi Jinping ja Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden ilmaisivat G20-huippukokouksessa "vastustavansa ydinaseiden käyttöä Ukrainassa".

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti