lauantai 24. joulukuuta 2022

Opiskelijoita ja koululaisia valmistetaan sotaan

Venäjän korkeakoulu- ja tiedeministeriö on laatinut puolustusministeriön kanssa sotilaskoulutuksen opetusohjelman korkeakouluja varten, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Sotakoulutusta ryhdytään antamaan myös tavallisilla koulutunneilla.

Korkeakoulu- ja tiedeministeriön mukaan opetusohjelman tavoitteena on "luoda ja ylläpitää turvallisuusosaamista arjessa ja ammatillisessa toiminnassa sekä onnettomuuksien ja sotilaallisisten konfliktien uhatessa ja sattuessa". Käytännön harjoitusten lisäksi kurssi sisältää luentoja Venäjän yhteiskunnasta, politiikasta, armeijasta ja kansainvälisistä suhteista.

Opetusministeriö hyväksyi hiljattain koulujen uuden opetussuunnitelman, jossa sotilaskoulutuksen alkeet on sisällytetty turvallisuuskasvatuksen oppiaineeseen. Koululaisia opetetaan muun muassa seisomaan rivissä, marssimaan ja tervehtimään, käsittelemään Kalashnikov-rynnäkkökivääriä ja käsikranaatteja, toimimaan taistelussa ja rakentamaan suojia.

Opetusministeri Sergei Kravtsov ilmoitti marraskuussa koulujen opetussuunnitelmasta 1990-luvun alussa poistetun sotilaskoulutuksen palauttamisesta. Ensi vuonna aloitettava opetus koskee Kommersantin mukaan koulujen ylimpiä luokkia 10 ja 11.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti