sunnuntai 11. joulukuuta 2022

Sotilaille kerätään soittimia ja askarrellaan kynttilöitä

Venäjän puolustusministeriö kerää sotilaille harmonikkoja, huuliharppuja, kitaroita ja balalaikkoja, kertoo Telegram-kanava Astra. Soittimia kerätään "erikoistehtäviä suorittaville mobilisoiduille ja sotilashenkilöille, joilla ei ole ammatillista musiikkikoulutusta".

Pietarissa järjestetyn keräyksen tarkoitus on tukea sotilaiden "taisteluhenkeä, yhteenkuuluvaisuutta ja innostusta sankaritekoihin" sekä "tarjota moraalista ja psykologista helpotusta". Kapulakielen kukkasiin kuuluvan ilmoituksen mukaan "halukkaat ja huolta kantavat kansalaiset voivat jättää tarvittavat soittimet ilman korvausta vastaanottopisteisiin, joista ne lähetetään edelleen sotilaallisen erikoisoperaation vyöhykkeelle".

Astra kertoi aiemmin, että Irkutskin ja Moskovan alueen lastentarhat pyytävät vanhempia tuomaan pestyjä metallisia säilykepurkkeja, joista on tarkoitus askarrella "korsukynttilöitä" (kuvassa). Lisäksi tarvitaan parafiinia, vahaa ja kuviokynttilöiden jämiä.

Villasukista ja alusvaatteista on ilmeisesti siirretty "taloudellisen ja henkisen liikekannallepanon" niin sanottuun "toiseen vaiheeseen", toteaa Venäjän uutiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti