torstai 6. huhtikuuta 2023

Duumassa halutaan kieltää feminismi

Venäjän duumassa on laadittu lakiesitys feminismin kieltämisestä "ekstremistisenä ideologiana", kertoo verkkkolehti The Moscow Times. Aloitteen tekijän mukaan feministit ovat lännen agentteja, jotka vastustavat Venäjän hyökkäyssotaa ja "perinteisiä arvoja".

Duuman tiedotuspolitiikan komitean varapuheenjohtajan Oleg Matveitshevin mukaan Venäjän feministijohtajat ovat vastustaneet maan hyökkäyssotaa Ukrainassa ja feministien someryhmissä levitetään "väärennöksiä" armeijasta. "Lännessä kaikki feministit vastustavat Putinia ja Venäjää. Ukrainan feministien mukaan oikea feminismi on sitä, että naiset sotivat miesten rinnalla venäläisiä vastaan. Meidän feministimme ovat yksinkertaisesti lännen agentteja", sanoo Yhtenäistä Venäjää edustava Matveitshev. Hänen mukaansa venäläiset feministit vastustavat Putinin julistamia "perinteisiä arvoja" ja kannattavat avioeroja, lapsettomuutta ja abortteja.

Lakiesitys feminismin kieltämisestä on tällä hetkellä ulkomaiden Venäjän sisäisiin asioihin sekaantumista tutkivan lautakunnan käsittelyssä. Jos se tekee myönteisen päätöksen, asiakirja toimitetaan duuman käsiteltäväksi, sanoo aloitteen tekijä.

Matveitshev on aiemmin väittänyt, että feministiset järjestöt kouluttavat Venäjällä mahdollisia terroristeja. Sanojensa tueksi hän esittää Darja Trepovan, jota syytetään sotapropagandisti Vladlen Tatarskin kuolemaan johtaneestä terrori-iskusta pietarilaisessa kahvilassa. Duuman edustajan mukaan Trepova on feministi, ja feministiset järjestöt saavat rahaa ja toimintaohjeita ulkomailta. Matveitshev on varma siitä, että Venäjällä on kokonainen agentuuri, joka värvää kansalaisia verkostoonsa.

Venäjä on kuten tunnettua maailman kärkimaita avioerojen ja aborttien määrässä. Maan syntyvyys laskee, eikä hyökkäyssota Ukrainassakaan ole sujunut suunnitelmien mukaisesti. Ehkäpä syynä ovat venäläiset feministit, joskaan Venäjän uutiset ei ole heihin koskaan henkilokohtaisesti törmännyt. 

Kuvassa pietarilaiset feministit tukevat Venäjän sotaponnistuksia kehottamalla "synnyttämään lihaa". Kuva on tosin jo vuodelta 2019.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti