torstai 6. huhtikuuta 2023

Syntyvyyttä yritetään lisätä mainonnalla

Venäjällä yritetään lisätä syntyvyyttä mainonnan avulla, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Duumassa valmistellaan lakia, jonka mukaan mainoksissa saa esittää yksinomaan suurperheitä.

Oikeudenmukainen Venäjä -puolueen edustajat ovat laatineet lakiesityksen, jonka mukaan televisiomainoksissa ja mainostauluissa saa esittää vain suurperheitä. Näin yritetään pysäyttää syntyvyyden lasku, joka voi tänä vuonna painua alimmilleen kahteensataan vuoteen.

Mainoksissa näkyy enimmäkseen perheitä, joissa on yksi tai kaksi lasta. Oikeudenmukaista Venäjää duumassa edustavan Dmitri Gusevin mukaan jatkossa heitä pitää olla vähintään kolme tai neljä. "Jos me haluamme suurperheitä, sen on näyttävä kaikissa kuvissa televisiossa, mainonnassa ja elokuvissa", sanoo Gusev.

Tilastokeskus Rosstatin mukaan vuonna 2022 Venäjällä syntyi 1,306 miljoonaa lasta, mikä on alhaisin luku sitten vuoden 2001. Tänä vuonna maan demografinen tilanne heikkenee väistämättä armeijaan kutsuttujen ja sodassa kuolleiden kymmenien tuhansien miesten takia. 

Väestötieteilijä Aleksei Raksha uskoo, että syntyvyys Venäjällä laskee alimmilleen sitten 1800-luvun alun. "1800-luvun alussa, vuonna 1943, vuonna 1999 ja vuonna 2023 syntyy todennäköisesti suunnilleen saman verran lapsia - hieman yli 1,2 miljoonaa", Raksha ennustaa.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti