perjantai 7. huhtikuuta 2023

Patriarkka nimitti Venäjän hyökkäyssodalle ylipapin

Moskovan patriarkka Kirill on nimittänyt Venäjän hyökkäyssodassa toimivan sotilaspapiston ylipapiksi Pietarin hiippakunnan rovastin Dmitri Vasilenkovin, kertoo verkkolehti The Insider. Aiemmin Georgian ja Tshetshenian sotiin osallistunut Vasilenkov toimii myös Venäjän ortodoksisen kirkon puolustusvoimien ja lainvalvontaviranomaisten kanssa tekemän yhteistyön varajohtajana.

Ortodoksikirkon lehditötiedote ei kerro, onko rovasti Vasilenkov tällä hetkellä Venäjän miehitysalueella Ukrainassa. Hänen tiedetään osallistuneen sotatoimiin Venäjän miehittämässä Etelä-Ossetiassa vuonna 2008 ja taistelleen seuraavana vuonna Tshetsheniassa.

Tiedotteen mukaan Vasilenkov on tehnyt vuodesta 2006 lähtien yli 20 työmatkaa sotatoimialueille. Tänä aikana hän on kastanut yli 900 sotilasta ja erilaisten "voimavirastojen" työntekijää. Vasilenkov haavoittui taistelussa vuonna 2009, ja hänelle on myönnetty joukko kunniamerkkejä.

Venäjän hyökkäyssodassa on kuollut ainakin kolme ortodoksipappia, jotka ovat tarjonneet "hengellistä tukea" sotilaille. Aiemmin Internetissä on julkaistu video isä Pavel Kunitsinynin "työstä" rintamalla, jossa hän ampuu singolla ja toteaa: "Moskovan hengellinen akatemia ja seminaari taistelevat Natoa vastaan. Kristus on ylösnoussut."

Patriarkka Kirill kannattaa Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa ja kehottaa pappeja ja uskovaisia rukoilemaan presidentti Putinin terveyden puolesta.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti