torstai 6. huhtikuuta 2023

Pietarilaiset erosivat "Oikeudenmukaisesta Venäjästä"

Oikeudenmukaisen Venäjän edustajat Pietarin lainsäädäntökokouksessa ovat eronneet puolueesta, kertoo Radio Svoboda. Ryhmän johtajan Marina Shishkinan mukaan puolueesta on tullut "toksinen".

Pietarin lainsäädäntökokouksen varapuheenjohtajana toiminut Marina Shishkina on uutissivusto Fontankan mukaan eronnut tehtävästään. Oikeudenmukainen Venäjä -puolueen entinen paikallisjohtaja aikoo perustaa uuden poliittisen ryhmän, joka on lähempänä hänen "sieluaan ja omaatuntoaan". Puolueella on ollut lainsäädäntökokouksessa viisi edustajaa.

Shishkina sanoo liittyneensä sosialistiseen tai sosiaalidemokraattiseen puolueeseen, joka ajoi "pienten ihmisten" yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta. Nyt puolueen agenda on muuttunut suuntaan, joka ei vastaa hänen ajatuksiaan.

Välirikon syynä on puolueen johtajan Sergei Mironovin yhteistyö yksityisarmeija Wagnerin johtajan Jevgeni Prigozhinin kanssa. Mironovista on tullut aktiivinen Prigozhinin kannattaja, joka on ylpeillyt hänelle lahjoitetulla Wagnerin teloitusvälineellä lekalla. Mironov kehottaa puolueensa entisiä jäseniä luopumaan edustajanpaikoistaan ja ehdottaa uudeksi paikallisjohtajaksi sukulaistaan Nadezhda Tihonovaa.

Shishkina vetoaa kannattajiinsa, ikään kuin hän luulisi äänestäjien valinneen hänet lainsäädäntökokouksen edustajaksi, huomauttaa Venäjän uutiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti