lauantai 8. huhtikuuta 2023

Suojärvi kunnallistaa vesilaitoksensa

Suojärvi (kuvassa) yrittää ratkaista vesiongelmansa kunnallistamalla yksityistetyn vesilaitoksen, kertoo Karjalan tasavallan uutissivusto Respublika. Kaupungin asukkaat ovat jo pitkään kärsineet jatkuvista vedenjakelun katkoksista ja vesijohtoveden huonosta laadusta.

Suojärven piirioikeus päätti perjantaina kumota sopimuksen kaupungin vesilaitoksen yksityistämisestä ja siirtää sen takaisin kunnan omaisuudeksi. Kunnallispiirin hallinnon mukaan vedenottamon ja vesijohtoverkon omistajat eivät ole huolehtineet niiden kunnosta, minkä takia kaupunkilaiset ovat saaneet "epäasianmukaista" palvelua.

Kaupungin vesilaitos yksityistettiin vuonna 2012 paikallisen kunnallispalveluyrityksen tehtyä konkurssin. Vedenottamolla ja vesijohtoverkossa on sen jälkeen tapahtunut kunnan laskujen mukaan noin tuhat onnettomuutta. 

Suojärveläiset jäivät kokonaan vaille vesijohtovettä maaliskuun lopussa, ja korjauksen jälkeen putket hajosivat heti neljästä eri kohdasta. Kunnanjohtajan mukaan jatkuvat korjaukset ja huoltotyöt eivät ole johtaneet toivottuun tulokseen, vaan vedenottamon kulunut kalusto on uusittava kokonaan.

Kaupunkilaisten mukaan ongelmana ei ole vain vesijohtoverkon heikko paine tai sen puuttuminen, vaan myös veden paha maku ja ruskea väri. Piirioikeuden päätös ei ole vielä lainvoimainen, ja se tuskin ratkaisee ongelman ydintä. Suojärveläiset kärsivät viime talvena myös jatkuvista sähkön- ja lämmönjakelun katkoksista.

Vesilaitoksen nykyiset omistajat maksoivat siitä vuonna 2014 neljä ja puoli miljoonaa ruplaa. Suojärven kouluihin hankittiin viime vuoden lopussa "terrorisminvastaiset turvalaitteet", joihin käytettiin 17 miljoonaa ruplaa.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti