keskiviikko 5. huhtikuuta 2023

Honduras sai Putinin mielistelemään Kiinaa

Putinin mukaan Honduras on Venäjälle tärkeä kumppani Keski-Amerikassa, kertoo uutistoimisto Tass. Maa joutuu mielistelemään Kiinaa sen Hondurasin kanssa solmimien diplomaattisuhteiden takia.

Suurlähettiläiden valtakirjojen luovutustilaisuudessa puhuneen Putinin mukaan Venäjä aikoo jatkaa poliittista vuoropuhelua Hondurasin kanssa, laajentaa kauppa- ja taloussuhteita sekä kehittää kulttuuri- ja humanitaarista vaihtoa. Putin sanoo tukevansa Hondurasin aloitetta korkeakoulutodistusten tunnustamisesta, mikä edistää maiden välistä koulutusvaihtoa. 

Honduras on hiljattain solminut diplomaattisuhteet Venäjän uuden isäntämaan Kiinan kanssa, muistuttaa Moskovski komsomolets. Maiden ulkoministerit Quin Gang ja Enrique Reina ovat keskustelleet Pekingissä, missä allekirjoitettiin yhteinen julkilausuma. Asiakirjassa todetaan, että Kiinan ja Hondurasin hallitukset kehittävät maiden välisiä ystävyyssuhteita, jotka perustuvat molempien valtioiden suvereniteetin ja alueellisen koskemattomuuden kunnnioittamiseen.

Hondurasilla oli aiemmin ollut diplomaattisuhteet Taiwaniin. Venäjän täytyy nyt mielistellä Pekingiä Hondurasin ja Kiinan sopimuksen takia, muistuttaa Venäjän uutiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti